top of page
DDM_logga_trefärgad_1080x1080.png
 • Vem får vara med på marknaden?
  Du är en kreatör som skapar småskalig konst, design eller konsthantverk och som helst livnär dig på det, eller har en ambition att kunna göra det. Du har en feministisk värdegrund och hållbarhet är viktigt för dig i ditt skapande. Du skall skänka 10 % av din vinst från marknadsförsäljningen till valfri djurrättsorganisation. Ditt skapande måste ske med stor hänsyn till djurens välmående (alltså vill vi inte ha produkter som är gjorda av djur, t.ex. skinn, tänder, ben eller liknande. Målar du vill vi heller inte att motiven skall föreställa döda eller skadade/sårade djur).
 • Vilka datum och tider pågår marknaden?
  Marknaden pågår i två dagar: lördag–söndag 29–30 oktober. Öppettider kommer snart. På fredagen 28 oktober kommer vi ha en kickoff/afterwork för utställarna, så kan du delta på den skulle vi bli glada. Du anmäler intresse i ansökningsformuläret och får mer info om du blir antagen. Mer information om vilka tider som gäller kommer snart.
 • Vad kostar det att delta?
  Kostnaden för en plats på marknaden beror på vilken plats du vill söka, priserna sträcker sig från 1100:- (plats i korridor) upp till 6500:- (hel butik). Se förklaring av de olika platserna och priser under "Ansökan" i menyn.
 • Måste jag ha rabatt eller erbjudanden under marknaden?
  NEJ! Alla gör som dom vill, men du måste absolut inte ha rabatterade priser eller erbjudanden under marknaden. Tänk också på att du ju kommer skänka 10% av din vinst, så dina marginaler kommer vara lägre än de kanske är på andra marknader. Om du ändå vill erbjuda något litet extra för att locka till köp kommer här en tipslista: Skicka med något litet till alla som handlar under markanden – det kan vara något du har liggande som du vill bli av med eller något som har en väldigt låg inköpskostnad. Exempel på en sådan produkt kan vara ett klistermärke, ett litet print, ett "gammalt" motiv eller något du råkat beställa för mycket av från tryckeriet etc. Alla som handlar av dig under marknaden skulle kunna vara med i en utlottning av en produkt. Lyft eventuella defekta produkter/andrasortering/rea-produkter. Detta kan locka till köp av dels dessa produkter, men även leda till merköp – kunden kanske köper en fullprisprodukt när hen ändå är där. Kommer du på fler saker en kan göra för att locka folk att handla utan att sänka priset – dela gärna med dig av det! Mejla eller skicka ett dm till oss på instagram så uppdaterar vi denna lista allteftersom. Du kan även – om du är en av utställarna – be om tips eller tipsa dina medutställare i facebookgruppen.
 • Berätta mer om att ge 10% av vinsten till en djurskyddsorganisation
  För att få vara en av utställarna på vår marknad skall du efter marknadens slut ge 10% av din VINST till valfri djurskyddsorganisation. Med vinst menar vi alltså det du har kvar efter att moms och kostnader är avdragna. Här kommer ett räkneexempel: Du säljer en produkt på marknaden för totalt 100:- Av detta drar du av 20:- för moms Kvar är 80:- Produkten kostade dig 20:- att tillverka Kvar är 60:- 60:- är alltså din vinst Av detta skall 10% skänkas = 6:- Har du många olika sorters produkter rekommenderar vi att räkna ut ett medelvärde av vad du har för kostnader per produkt. Det är inte meningen att det här ska ta jättelång tid för dig att räkna ut. Huvudsaken är att du är säker på att du har täckt alla kostnader så att det bara är själva vinsten du drar dina 10% ifrån. Och är det så att du har rest en bit för att vara med på marknaden och kanske har kostnader för tåg och boende till exempel, då ska du dra av dom också. Efter att du skänkt ditt bidrag vill vi att du skickar ett mail/dm till oss med info om vilken organisation du skänt till samt hur mycket du skänkt (förslagsvis en skärmdump på swishen/överföringen) så att vi kan sammanställa och berätta i våra kanaler hur mycket pengar vi gemensamt var med och samlade ihop. Exakt vad DU skänkte kommer inte skrivas ut någonstans, enbart den totala summan för alla utställare.
 • Kommer utställarna presenteras på hemsidan och Instagram?
  Ja, innan marknaden öppnar kommer presentationer finnas på hemsidan, och du kommer även få synas på vårt Instagramkonto.
bottom of page